”Arvet” är en mötesplats, tio tillfällen för att med konst som verktyg, diskutera och gestalta kvinnliga erfarenheter. Att lyfta egna livsberättelser och skapa en publik kollektiv performance som kan inspirera till samhällsengagemang och kamp mot den patriarkala traditionen. Projektet, inom ramen för UMEÅ 400 år, tog avstamp från uppsatsen Askungen i Holmsund – sagan om Selma, Gerda och Lilly, (1988) av fil.dr. Karin Nordberg inom ämnet idéhistoria.

The project Arvet is a meeting place för women experiences. By sharing personal stories, discussions and creativity, transform them to a public collective performance. The project is a part of the celebration of UMEÅ 400 years.

Annons

Arvet efter Selma, Gerda och Lilly, 2022

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s