bloggvinjett

KortKjol, ett projekt som knyter an till utställningen SomKropp, bjuder in tjejer på gymnasiet med syfte att skapa medvetenhet kring rätten till sin kropp och att ta plats i det offentliga rummet. KortKjol verkar för ökad jämställdhet och hävdar rätten att bära kort kjol utan att riskera att bli utsatt för sexuella övergrepp. Åtta tjejer medverkade med performance KortKjol på Rådhustorget i Umeå 2 november 2019, i samband med invigningen av #metoo-monumentet Listen av konstnären Camilla Akraka.

ShortSkirt is a project connected to the exhibition AsABody, that invites young girls to participate, aiming  awareness of the right to your own body and to take place in public space. ShortSkirt works for gender equality, claiming girls rights to wear short skirt without risk of sexual abuse. Eight students, girls from secondary upper scool, Midgårdsskolan and Liljaskolan, participated in performance ShortSkirt, november 2, 2019, at Rådhustorget in Umeå, within the opening ceremony of the #metoo-monument Listen made by the visual artist Camilla Akraka.

blogg1

KortKjol, 2019

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s